X
X

Hemijski piling predstavlja estetsku medicinsku proceduru uklanjanja površnog, mrtvog sloja kože, epiderma, što omogućava regeneraciju kože. Uklanjanjem ovog sloja kože ili i nekih dubljih delova, dolazimo do mlade , čiste kože, lepše teksture, čistih pora, otklonjenih hiprepigmentacija, sitnih ožiljaka. Tip hemiskog pilinga se bira individualno, prema stanju kože i problemu koji želimo da rešimo.

INDIKACIJE ZA HEMIJSKI PILING

Hemijski piling ima višestruku svrhu:

  • Uklanjanje hiperpigmentacija
  • Uklanjane sitnih bora i ožiljaka
  • Reguliše masnu kožu i pojavu akni
  • Vraća hidriranost koži i revitalizuje je


VRSTE HEMIJSKIH PILINGA

Postoje tri tipa,vrste hemijskih pilinga:

  • površinski hemijski piling
  • srednje duboki hemijski piling
  • duboki hemijski piling

Površinski hemijski piling je znatno blaži i  radi se sa kiselinama od 20% – 35% u zavisnosti od proizvođača i vrste kiseline koja se koristi. Njegova prednost je ta što nema period oporavka, nema ljuštenja ali ne može da ukloni sve nepravilnlosti na koži.

Srednje duboki hemijski piling je već dublji, koriste se jače kiseline TCA i koristimo ga za uklanjanje  ožiljaka, hiperpigmentacija. Koža nakon ovog pilinga bude crvena i ljušti se. Ljuštenje kreće najčešće nakon trećeg dana. To ljuštenje nam je cilj..sa njim se uklanjaju dublje nepravilnosti. Koža se ljušti u tankim listićima. Cilj ovog pilinga je i stimulacija fibroblasta, što dovodi do stvaranja novog kolagena i elastina
Duboki hemijski piling se koristi za dubinsko podmlađivanje kože. Ova vrsta pilinga zahteva dug period oporavka, te se iz tog razloga prednost daje drugim metodama koje ne zahtevaju period oporavka ili zahtevaju znatno kraći period oporavka.

PROCEDURA

Prvo ide priprema kože, detaljno čišćenje i odmašćivanje kože, kako bi kiselina mogla ravnomerno da se rasporedi i deluje. Nakon pripreme precizno nanosimo odgovarajuću kiselinu i pratimo reakciju kože, za šta treba od 5-10 minuta nakon čega vršimo neutralizaciju. Sama procedura je bezbolna, komforna i kratko traje. Za Hemijske pilinge preporučujemo i treba ih planirati i raditi u godišnjim dobima bez ili sa malo sunca uz obaveznu i adekvatnu zaštitu od sunca.

Hemijski piling je ne zamenjiva procedura, tretman, kojim se postiže vrhunski efekat, mlade i jedre kože.

 

Usluge centra

botulinum-toxin

Botulinum toxin

Botulinum toxin je enzim koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Svoj paralitički efekat ostvaruje blokadom neuromišićne transmisije što dovodi do blage ili jače pareze, paralize mišića koji vuku kožu i prave bore.

transplacija kose

transplantacija kose

Ekstrakcija folikularne jedinice (FUE), poznata i kao folikularni transfer (FT), jedna je od dve osnovne metode dobijanja folikula dlake, koji genetski nisu predodređeni za ispadanje kao što jesu oni na regiji gde je kosa nestala.

piling

Hemijski piling

Hemijski piling predstavlja estetsku medicinsku proceduru uklanjanja površnog, mrtvog sloja kože, epiderma, što omogućava regeneraciju kože. Uklanjanjem ovog sloja kože ili i nekih dubljih delova, dolazimo do mlade...

fileri

Hijaluronski fileri

Godinama, decenijama, preparati sa hijaluronskom kiselinom se koriste u antiaging, estetskoj medicini. Njihova pogodnost je to što se hijaluron već nalazi...

mezoterapija

Mezoterapija

Mezoterapija je estetska tehnika, procedura, koja se koristi više od 50 godina u medicini u cilju popravljanja kvaliteta kože i uklanjanja nekih nepravilnosti u njenoj strukturi.

prp

PRP

PRP je estetska medicinska procedura, inovativna tehnologija u kojoj kao osnovni supstrat koristite sopstvenu specijalno pripremljenu krv.

New Hair center

Neinvanzivna, estetika i antiaging medicina