X
X

PRP je estetska medicinska procedura, inovativna tehnologija u kojoj kao osnovni supstrat koristite sopstvenu specijalno pripremljenu krv. Ova procedura se koristi za  podmlađivanje i regeneraciju kože, i potkožnog tkiva a nakon koga je koža osvežena, sjajna i blistava, ten ujednačen. PRP tretman kože se još i naziva i Vampirski tretman a slavu je stekao širom sveta, prvenstveno zato što je bezbedan, koristi se sopstvana krv, nema neželjenih efekata, nema alergija, iritacija a efekti su dugotrajni.

PRP tretman možete primeniti na licu, vratu, dekolteu, šakama,kosi. Ukoliko imate problem tanke, proređene ili kose koja opada, plazma bogata trombocitima aktivira i obnavlja folikule faktorima rasta što dovodi do stimulacije rasta nove dlake i prestanka opadanja kose. U našoj ordinaciji najčešće radimo ovu procedure zajedno sa mezoterapijom kose i imamo dokumentovane odlične rezultate!

PROCEDURA:

PRP je skraćenica koja nam dolazi iz engleskog jezika – Platelet Rich Plasma, što u bukvalnom prevodu znači krvna plazma bogata trombocitima. Trombociti su krvne pločice  koje se  centrifugiranjem izdvajaju iz ostale krvi i koje oslobađaju faktore rasta upravo koji su nam cilj ove inovativne tehnološke procedure.
Ovaj supstrat se zatim tankim  iglama ubrizgava u kožu što dokazano utiče na kvalitet i opšte stanje kože, ali i folikule kose čime pospešuje njen rast, kvalitet dlake i gustinu.
PRP tretman se izvodi u ordinaciji i cela procedura je skoro bezbolna i sveukupno traje oko sat vremena.

INDIKACIJE

  • Opadanje kose
  • Masna koža
  • Dehidrirane i suve kože
  • Kože neujednačene teksture sa vidljivim nepravilnostima
  • Akne


 
PRP tretman se jedino ne preporučuje osobama koje imaju problem sa kolagulacijom krvi, imaju neki virus koji se nalazi u telu, a samim tim i u krvi.

PRE PRP

Važno je da desetak dana pre tretmana ne uzimate preparate acetil-salicilne kiseline (Aspirin, Andol, Midol) i lekove iz grupe nesteroidnih antiinflamatornih lekova-NSAIL (ibuprofen, diklofenak, naproksen itd), jer ovi lekovi sprečavaju aktivaciju trombocita i umanjuju efekte tretmana. Takođe, ove lekove ne bi trebalo uzimati ni 10 dana nakon obavljenog tretman.

Usluge centra

botulinum-toxin

Botulinum toxin

Botulinum toxin je enzim koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Svoj paralitički efekat ostvaruje blokadom neuromišićne transmisije što dovodi do blage ili jače pareze, paralize mišića koji vuku kožu i prave bore.

transplacija kose

transplantacija kose

Ekstrakcija folikularne jedinice (FUE), poznata i kao folikularni transfer (FT), jedna je od dve osnovne metode dobijanja folikula dlake, koji genetski nisu predodređeni za ispadanje kao što jesu oni na regiji gde je kosa nestala.

piling

Hemijski piling

Hemijski piling predstavlja estetsku medicinsku proceduru uklanjanja površnog, mrtvog sloja kože, epiderma, što omogućava regeneraciju kože. Uklanjanjem ovog sloja kože ili i nekih dubljih delova, dolazimo do mlade...

fileri

Hijaluronski fileri

Godinama, decenijama, preparati sa hijaluronskom kiselinom se koriste u antiaging, estetskoj medicini. Njihova pogodnost je to što se hijaluron već nalazi...

mezoterapija

Mezoterapija

Mezoterapija je estetska tehnika, procedura, koja se koristi više od 50 godina u medicini u cilju popravljanja kvaliteta kože i uklanjanja nekih nepravilnosti u njenoj strukturi.

prp

PRP

PRP je estetska medicinska procedura, inovativna tehnologija u kojoj kao osnovni supstrat koristite sopstvenu specijalno pripremljenu krv.

New Hair center

Neinvanzivna, estetika i antiaging medicina