X
X

Mezoterapija je estetska tehnika, procedura, koja se koristi više od 50 godina u medicini  u cilju popravljanja kvaliteta kože i uklanjanja nekih nepravilnosti u njenoj strukturi.

Koristi se u cilju regeneracije kože kao i za uklanjanje finih, malih, tankih bora. Ovom procedurom najefikasnije se poboljšava struktura kože koja se tokom godina izgubila, vraća tonus, kolagen kao potporu i  rehidriranost.

Koža stari već sa navršenih dvadeset godina i pojavljuju se prvi znaci starenja. Svakodnevno izlaganje stresu, suncu, nikotinskom dimu , smogu,  utiče na to da koža gubi vlažnost, elastičnost,  kolagena vlakna, što dovodi do njenog opuštanja, mrežanja.

Pored primene u podmlađivanju kože, mezoterapija se već duži niz godina koristi u tretmanu uklanjanja lokalizovanih masnih naslaga (lipoliza), kao i u tretmanu uklanjanja celulita, hiperpigmentacija, strija.
Mezoterapija se primenjuje kako na licu tako i na telu.

Kokteli  koji se koriste za revitalizaciju, hidriranje i podmlađivanje kože, sadrže  hijaluronsku kiselinu, kao svoj osnovni sastojak, aminokiseline, multivitamine (C,D,B complex, A vitamin), minerale. Kod pojedinih koktela primenjuje se i DMAE koji povećava mišićni tonus.  Aktivni sastojci deluju podjednako na sve slojeve kože i potkožnog tkiva a od lekara zavisi u koji sloj će da injektuje supstance.
Mezoterapija kose se koristi za stimulaciju rasta nove kose, jačanjem, revitalizacijom i podsticanjem folikula proizvede novu dlaku. U svom sastavu sadrži hijaluronsku kiselinu, amino kiseline i vitaminski kompleks..

Postoji nekoliko tehnika aplikacije mezoterapijskih koktela i svaka tehnika karakteristična je prema sloju kože gde se injektovanje vrši. Izbor tehnike je važan jer se tako postiže adekvatan rezultat.
Procedura traje oko  30 minuta u zavisnosti od površine regije. Tretman nije bolan, koriste se lokalne anestetske kreme i uglavnom nema nelagodnosti.

EFEKTI MEZOTERAPIJE:

  • Hidrira se koža i zateže podkožno tkivo
  • Povećava se elastičnost i uklanjaju sitne bore
  • Reguliše se rad lojnih žlezda
  • Smanjuju se proširene pore
  • Uklanjaju se sitne hiperpigmentacije
  • Uklanjaju se tamni podočnjaci
  • Uklanjaju se depoi masnih naslaga (lipoliza), celulit, strije
  • Stimulše se rast nove kose , obnavlja folikul dlake, smanjuje seboreja i perut

Procedura koju treba ispoštovati za najbolji efekat je takva da se mora periodično izvesti u vremenskom periodu od 7 dana u prvih mesec dana, potom 2 puta u sledećem mesecu ( na 14 dana), potom povremeno, u dogovoru sa lekarom. Za neke procedure kao što je lipoliza, procedura se ponavlja samo ako je potrebna i to posle 21 dan najranije. Već nakon nekoliko tretmana vide se značajni rezultati. Koža postaje glatka, blistava, jednako prebojena, jedra.

Izgledajte sveže, odmorno, podmlađeno, kao da ste sa odmora došli!

 

 

 

Usluge centra

botulinum-toxin

Botulinum toxin

Botulinum toxin je enzim koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Svoj paralitički efekat ostvaruje blokadom neuromišićne transmisije što dovodi do blage ili jače pareze, paralize mišića koji vuku kožu i prave bore.

transplacija kose

transplantacija kose

Ekstrakcija folikularne jedinice (FUE), poznata i kao folikularni transfer (FT), jedna je od dve osnovne metode dobijanja folikula dlake, koji genetski nisu predodređeni za ispadanje kao što jesu oni na regiji gde je kosa nestala.

piling

Hemijski piling

Hemijski piling predstavlja estetsku medicinsku proceduru uklanjanja površnog, mrtvog sloja kože, epiderma, što omogućava regeneraciju kože. Uklanjanjem ovog sloja kože ili i nekih dubljih delova, dolazimo do mlade...

fileri

Hijaluronski fileri

Godinama, decenijama, preparati sa hijaluronskom kiselinom se koriste u antiaging, estetskoj medicini. Njihova pogodnost je to što se hijaluron već nalazi...

mezoterapija

Mezoterapija

Mezoterapija je estetska tehnika, procedura, koja se koristi više od 50 godina u medicini u cilju popravljanja kvaliteta kože i uklanjanja nekih nepravilnosti u njenoj strukturi.

prp

PRP

PRP je estetska medicinska procedura, inovativna tehnologija u kojoj kao osnovni supstrat koristite sopstvenu specijalno pripremljenu krv.

New Hair center

Neinvanzivna, estetika i antiaging medicina