X
X

U ordinaciji New Hair Center, izvodimo svetsku broj 1 tehniku transplantacije kose pod nazivom FUE.

Ekstrakcija folikularne jedinice (FUE), poznata i kao folikularni transfer (FT), jedna je od dve osnovne metode dobijanja folikula dlake, koji genetski nisu predodređeni za ispadanje kao što jesu oni na regiji gde je kosa nestala. Druga metoda se naziva FUT.

Folikularne jedinice dobijene bilo kojom metodom osnovni su građevni blokovi transplantacije folikularne jedinice, folikula kose.

Ekstrakciju folikularne jedinice prvi je put opisao 1988. godine Masumi Inaba u Japanu, koji je uveo upotrebu igle od 1 mm za vađenje folikularnih jedinica.

Vađenje  folikularnih jedinica, ekstrakcija, zahteva mnogo vremena i troškova da se nauče i razviju veštine do visokog standarda.

Opstanak folikularnih jedinica nakon ekstrakcije iz vlasišta jedna je od ključnih varijabli uspešne transplantacije kose. Ako se folikularne jedinice zadrže u postupku ekstrakcije, izvan kože, postoji veća vjerojatnost da neće preživjeti transplantaciju i transplantacija kose neće uspjeti. Zato koristimo specijalne tečnosti, u kojima držimo ekstarhovane folikule, do implantacije i sve zajedno čuvamo na temperaturi do 8 stepeni C.

FUE vađenje folikula može uzrokovati mikro ožiljke "jame", malih, okruglih i obično belih ožiljaka na donatorskom području kože pacijenta gdje su uklonjeni folikuli. Mi koristimo borere od 0.6-0.8 mm što nam daje mikro traume na donorskoj regiji kože i skoro nevidljive ožiljke.

Ekstrakcija folikularne jedinice  ima kratko vreme oporavka pacijenta i značajno niži postoperativni proces u odnosu na transplantaciju folikularne jedinice (FUT). Dodatno, rizik od dugotrajnog oštećenja živaca, što dovodi do hronične ukočenosti i / ili boli u donorskom području, značajno se smanjuje FUE-om prema stript proceduri (FUT). Uz to, FUE nudi alternativu FUT-u kada je vlasište previše zategnuto za uklanjanje traka i omogućuje hirurgu za transplantaciju kose da skupi sitniju kosu s vrata, kako bi se koristila na prednjoj liniji kose ili za obrve, gde je potrebna nežnija, tanja, finija dlaka.
FUE tehnika omogućava da se folikuli  skupljaju s mnogo veće površine donorske regije u usporedbi s FUT-om, za koju se procjenjuje da je osam puta veća od one s tradicionalnim rezanjem traka, pa pacijentima moraju biti dlačice podrezane na mnogo većem području donora.  

Jedan od najbitnijih koraka kod transplantacije je otvaranje kanala u koje se postavljaju graftovi a mi koristimo safirni sklapel, ultra tanak i oštar, koji uveliko doprinosi transplantaciji bez ožiljaka, i tome da niko ne može da primeti da je koren transplantiran.

Transplantaciju kose mogu da dobiju i muškarci i žene, bez obzira na godine. Radi se u lokalnoj anesteziji, što je čini bezbolonom procedurom. Sama intervencija vrši se u toku jednog dana, a sama dužina zavisi od broja folikula koji je potreban da se transplantira.

Pacijent može u toku intervencije da čita knjigu, gleda televiziju, koristi tablet, mobilni telefon ili spava, što je čest slučaj. U svakom trenutku moze da se napravi pauza, da  intervencija bude što lagodnija.
Posle intervencije pacijent dobija  uputstva za dalju negu. Posle intervencije možete već od sutradan da nastavite normalan život, iako vam mi savetujemo da napravite pauzu od nekoliko dana, zbog što bolje nege transplantirane regije.

Ono što je bitno napomenuti je to da se transplantacija ne radi kod dijabetičara, zbog slabe mikrocirkulacije i velike mogućnosti ne srastanja grafta i njegove slabe oksigenacije.

Takođe transplantacija kose se ne radi kod  osoba obolelih od virusnih infekcija kao što su HIV, hepatitis B i C, kod pacijenata koji imaju poremećenu koagulaciju, neke zapaljenske procese.

Usluge centra

botulinum-toxin

Botulinum toxin

Botulinum toxin je enzim koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Svoj paralitički efekat ostvaruje blokadom neuromišićne transmisije što dovodi do blage ili jače pareze, paralize mišića koji vuku kožu i prave bore.

transplacija kose

transplantacija kose

Ekstrakcija folikularne jedinice (FUE), poznata i kao folikularni transfer (FT), jedna je od dve osnovne metode dobijanja folikula dlake, koji genetski nisu predodređeni za ispadanje kao što jesu oni na regiji gde je kosa nestala.

piling

Hemijski piling

Hemijski piling predstavlja estetsku medicinsku proceduru uklanjanja površnog, mrtvog sloja kože, epiderma, što omogućava regeneraciju kože. Uklanjanjem ovog sloja kože ili i nekih dubljih delova, dolazimo do mlade...

fileri

Hijaluronski fileri

Godinama, decenijama, preparati sa hijaluronskom kiselinom se koriste u antiaging, estetskoj medicini. Njihova pogodnost je to što se hijaluron već nalazi...

mezoterapija

Mezoterapija

Mezoterapija je estetska tehnika, procedura, koja se koristi više od 50 godina u medicini u cilju popravljanja kvaliteta kože i uklanjanja nekih nepravilnosti u njenoj strukturi.

prp

PRP

PRP je estetska medicinska procedura, inovativna tehnologija u kojoj kao osnovni supstrat koristite sopstvenu specijalno pripremljenu krv.

New Hair center

Neinvanzivna, estetika i antiaging medicina